Ligging

In het luwe gedeelte van het eiland Terschelling aan een rustig straatje in het dorp Lies.

Op nog geen minuut lopen beginnen de duinen en het prachtige beschermde natuurgebied Koegelwieck met een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Bos, heide en cranberry’s zorgen voor een unieke natuurbeleving Het breedste strand van Europa is nooit verder dan een paar minuten fietsen en er zijn meerdere duinovergangen.

Aan de zuidkant van Lies begint de polder, die eindigt op de Waddendijk. Ter hoogte van Lies ligt aan het Wad een uniek steigertje, dat eens een laad- en losplaats was voor de melkfabriek van Lies en Formerum. Nu is de steiger een heerlijke speelplek waar kinderen op krabbetjes vissen (wel terugzetten!) en kokkels rapen. Het eindeloze spel van eb en vloed ontrolt zich hier aan je voeten.

Lies ligt op ongeveer acht kilometer van West-Terschelling (haven) en vier kilometer van Midsland met zijn gezellige winkelstraat, restaurantjes en uitgaansmogelijkheden.

De molen van Formerum en de midgetgolfbaan zijn maar vijf minuten fietsen.

Voorbij Lies liggen Hoorn en Oosterend met een van de oudste kerkjes van Nederland, uitstekende restaurants, cafe de Groene Weide (Hessel) een pluktuin, speeltuin, en paardrijverhuur.

Bereikbaarheid

De boot naar Terschelling vertrekt vanaf Harlingen. Kaartjes zijn online te bestellen bij www.rederij-doeksen.nl.

Bij aankomst van de boten kunt u buslijn 1 richting Oosterend nemen. Uitstappen bij hotel De Walvisvaarder in Lies. Vanaf de halte even teruglopen en dan na de Spar rechtsaf en u bent op de Kathoek.

Fietsen huren kan overal op het eiland, van de haven in West tot vlak om de hoek bij Het Goeie. Reserveren vooraf is bijna altijd mogelijk. Alle fietsverhuurders hebben een bagageservice.

Op Terschelling kun je op veel plekken met je smartphone een elektrische auto oppikken. Kijk op www.wattcar.nl.